Välkommen till Kängsta Naturbruk

Välkommen till Kängsta Naturbruk

 

traktorKängsta Naturbruk är ett familjeföretag som arbetar med jordbruk och djurskötsel i liten skala.
Företaget drivs av Birgitta och Henrik Carlsson som bor i Ösmo strax söder om Stockholm i Nynäshamns kommun. 

Vi säljer ett högkvalitativt foder till djurföretag. Hösilage, spannmål och beten är våra största produkter. Vi tar hand om gödsel och allt vidkommande arbete såsom putsning av beten, röjning i hagarna samt stängsling. Vi arbetar aktivt för att ha ett biologiskt kretslopp genom att återföra de näringsämnen som vi har tagit bort i samband med skörd. Läs mer »

Köttdjuren som betar de naturliga betesmarkerna runt gårdarna är ett mycket positivt inslag på landsbygden. Vi säljer köttlådor om 10 respektive 20 kg. I varje köttlåda finns det ca 50% nötfärs samt 50% detaljer. Det packas i enkilos vakumförpackningar så att det är enkelt att ta fram till varje måltid. Läs mer »

Tidigare hette vårt företag HC Konsult & Entreprenad. Det startades 1998 med vägentreprenad samtidigt som vi tog över driften av Ekeby och Kängsta Gård. Idag drivs gårdarna i något större omfattning med flera arrendegårdar. Under de åren som vi haft köttdjur på markerna, har vi ökat den bioligiska mångfalden - som är så viktig för många djurarter och människan.

Övrig verksamhet

Markarbeten

Vi utför numera mark och anläggningsarbeten med maskinförare, anläggare och trädgårdsdesigner.

Vägentreprenad

På sommaren utför vi kantslåtter 5 meter räkvid från dikeskant, sladdning, transporter och grävning och under vintern: plogning, sandning och lastning. 


Styrelseuppdrag

Företagande och styrning av företag alltid har intresserat Henrik så har han även utbildat sig i styrelsearbete genom Styrelseintitutets diplomutbildning.

Han har i dagsläget styrelseuppdrag hos: Storstockholms Transport AB, Handelsbanken Nynäshamn, LRF Sorunda-Ösmo, Nynäshamns Ishockeyförening.
Läs mer här »

Bica's Dansskola

Birgitta som är danspedagog driver vid sidan av naturbruket sin egen dansskola. Versamheten startades 1997 och har sedan dess satt upp olika musikaler och dansprojekt för barn och ungdomar. Hon tar emot möhippor, svensexor, lär ut brudvals, barndans samt seniorgympa.
Läs mer här »

Aktuellt

Köttlådor och balar

Ni kan boka våra köttlådor på info@k-naturbruk.se

10 kg och 20 kg. 

Vi finns på facebook kängsta naturbruk samt instagram kangstanaturbruk

Vi säljer hösilage i fyrkantsbalar samt halmbalar. Hör av er vid förfrågan.


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Fotoalbum

bin
bil kängsta
20181009_114342

Hitta hit